foto-leden-6

Showkoor Nouveau Visage onder leiding van Kirsten Lauvenberg is een gedreven en enthousiast koor uit Kerkrade met een zeer gevarieerd repertoire. Onze 30 vrouwen beleven veel plezier aan het zingen, waarbij we samen zowel groots en krachtig kunnen zijn, maar ook ingetogen en intens.

Gezellig samen zijn, genieten en plezier maken zijn de basis ingrediënten. We willen graag mooie optredens neerzetten, ontspanning bieden en ons publiek een fijne avond bezorgen.

In ons bijna 40 jarig bestaan hebben we een breed repertoire weten op te bouwen. Allerlei muziekstromingen zijn de revue gepasseerd: rustige ballads, stevige pop, musicalsongs, maar ook experimentele en klassiekere stukken.

Behalve aan muziek besteedt Nouveau Visage ook veel aandacht aan de presentatie van het repertoire. Voor elk nummer wordt gezocht naar een passende choreografie om de juiste sfeer nog beter over te kunnen brengen.


Het bestuur

Sinds november 2013 bestaat ons bestuur uit de volgende personen:

Voorzitter: Natascha Rabuda
Secretaris: Janine Smeets
Penningmeester: Annie Vreuls
Algemeen bestuurslid: Loes de Jong
Algemeen bestuurslid: Mariëlle Spangenberg


Onze leden

Alten

Irene Snackers, Natascha Rabuda, Resi Rijks, Maureen Sturtz, Wil Lemmens, Heidi Brauers, Rachelle de Ras, Annie Vreuls, Anita Neto-Gelissen, Claudia Cornips, Sophie Dautzenberg, Ellen Boumans, Ineke Reichrath, Mirjam Schroeder, Sandra van de Mortel, Tamar Pubben.

Sopranen

Diana Olzheim, Anouk Winter, Loes de Jong, Janine Smeets, Nancy Hendriks, Margaret Seerden, Mariëlle Spangenberg, Hanneke Niesen, Yajani Haan, Sandra Mutsaers, Chantal Schölgens, Francine Canisius, Jacqueline Herberichs, Jildau van der Meer, Marieke Vaags, Susanne Verspagen, Beau Pakbeers, Shelly van der Heijden.


foto-dirigente-web

Dirigente

Kirsten Lauvenberg- Dortants (15 december 1986) is opgegroeid in een familie die veel met muziek bezig was. Haar moeder als zangeres en haar vader als accordeonist. Mede hierdoor startte ze al op jonge leeftijd met piano- en zanglessen aan de muziekschool te Kerkrade. In 2005 startte zij haar opleiding aan het conservatorium te Maastricht. Hier studeerde zij voor docent muziek.

Deze studie rondde zij in 2010 met succes af. Ze is sindsdien werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent muziek en drama. Ook luistert Kirsten regelmatig bijzondere gelegenheden op als zangeres en/of pianiste. Koorzang is een grote passie van Kirsten die ze al van jongs af aan uitoefent; Al sinds haar 15e is ze zingend lid van het Vocaal Ensemble Kerkrade en aan het conservatorium legde ze de grondslag voor haar ambities als koordirigente.

Mede door het volgen van een deel-opleiding aan de MusicAll Factory te Tilburg, zijn een goede tekstbeleving en -interpretatie zaken waar ze als zangeres, maar zeker ook als dirigente naar streeft. Een passende choreografie of koor-opstelling is hierdoor iets dat Kirsten met veel zorgvuldigheid bedenkt en aanpakt. Ook stemvorming en koorscholing zijn zaken die iedere repetitie aan bod komen.

Kirsten staat sinds 2013 met veel plezier voor Nouveau Visage. Daarnaast is zij dirigente van de jeugdkoren van CantaYoung. “Het dirigentschap is een groot deel van mij geworden; Een echte passie!”